Story

Troubleshooting – Common Workflow Errors

The following lists some commonly encountered errors for Workflow Process Manager.

1. Problem: You activated your workflow but it is not executing

Solution: Verify if <Reload Runtime Events> performed. In order to tell if a process has been triggered, Turn workflow logging (EngInv, DfnLoad, StpExec, PrcExec) on. See the Business Process Administration Guide in Siebel Bookshelf for procedures on how to do this.

2. Problem: You revised the workflow process and re-activated it, but somehow the previous workflow information was read.

Solution: Restart Siebel Server service to refresh the cached version.

3. Problem: When workflow is triggered by runtime event Display Applet, the workflow is triggered the first time but not subsequently? Why?

Solution: Since the DisplayApplet event is a UI event, and the default web UI framework design is to use cache, the event only got fired when the first time a non-cached view is accessed. The workflow gets triggered whenever the event is fired and worked correctly. To make the trigger work each time, you could explicitly set EnableViewCache to FALSE in .cfg file. NOTE: Setting EnableViewCache to FALSE is not recommended as this may severely impact performance.

4. Problem: If a business component has code on WriteRecord and the runtime event fires on Writerecord, which occurs first?

Solution: Runtime events fire before any script events.

5. Problem: After you triggered workflow from a runtime event, you do not get the row-id of the record on which the event occurred.

Solution: Runtime event passes the row-id of the object BO (i.e. primary BC) and not the row-id of the BC. Retrieve the row-id of the active BC using searchspecs (e.g. Active_row-id (process property) = [Id] defined as Type = Expression and BC = BC name)

6. Problem: Encountered the error <Cannot resume Process <x-xxxxx> for Object-id <x-xxxxx>. Please verify that the process exists and has a waiting status.

Solution: This error typically occurs in the following scenario:
(1) A workflow instance is started and paused, waiting for a runtime event
(2) The runtime event fires. The workflow instance is resumed and run to completion.
(3) The runtime event fires for a second time. Workflow engine tries to resume the workflow instance and fails, since the workflow instance is no longer in a Waiting state.
Deleting existing instances will not help. You should ignore the error message and proceed. Steps (1)-(3) need to occur, in that order, in the same user session for the error message to be reported. As a result, the error message would disappear when the application is re-started.
Also, Purge only works on stopped/completed instances. In order to delete persisted/incomplete instances, you will need to manually stop the instances first.

7. Problem: How do you access a different business object (BO) from a workflow process?

Solution: Workflow architecture restricts the use of 1 BO to a workflow. Use a sub process step to access a different BO.

8. Cannot initiate process definition <process name>

Solution: Verify that the workflow process exists, process status is set to Active, and the process has not expired.

9. Problem: OMS-00107: (: 0) error code = 4300107, system error = 27869, msg1 = Could not find 'Class' named 'Test Order Part A'
OMS-00107: (: 0) error code = 4300107, system error = 28078, msg1 = Unable to create the Business Service 'Test Order Part A„

Solution: Make sure at least one .srf file is copied to SIEBEL_INSTALL\objects\<lang> directory

ContentMatch

 

http://shabeenasremedies.com/dont-let-dark-circles-steal-your-beauty

Posted by Shabeenasremedies.com on Tuesday, May 9, 2017